Veel zeilers stappen over op Pikmeerkruiser

  Al tientallen zeilers zijn de afgelopen paar jaar overgestapt naar de open kuip / open cockpit van een Pikmeerkruiser. Door langzaam verlies aan lichamelijke kracht of andere omstandigheden zagen vooral wat oudere zeilers zich genoodzaakt om hun geliefde sport op te geven, maar bood de open kuip van de Pikmeerkruiser zich aan als zeer goede vervanger in een nieuw avontuur.

  De pikmeerkruiser biedt het juiste vaargevoel

  “Overstappen van een waardige zeilboot naar een kruiser kan een grote stap zijn”, zegt Hendrik de Groot, eigenaar van de jachtwerf in het Friese Grou. “De overgang zal eerst natuurlijk vooral aanvoelen als verlies van beleving en dat klopt natuurlijk deels ook wel. Toch biedt de Pikmeerkruiser het juiste vaargevoel en zelfs een zeilgevoel door de open kuip van de Pikmeerkruiser. Deze boot ligt ook nog eens laag op het water en juist daarom is dit jacht zo in trek bij ex-zeezeilers. Wel het goede gevoel dus en toch heb je ook de mogelijkheid om achterover te leunen en te genieten van een glas rosé.”

  Kleine draaicirkel, stabiliteit en korte remweg

  “Wij merken dat de kruiser nog meer aspecten heeft die watersporters belangrijk vinden: een combinatie van de geringe doorvaarhoogte en prachtige open en gelijkvloerse overloop van de salon naar de kuip. De kruiser heeft daardoor veel leefruimte en comfort”, vertelt De Groot. “Ook heeft de kruiser een kleine draaicirkel, veel stabiliteit en een korte remweg. De open kuip is verkrijgbaar in zes modellen en in de afwerking is ook veel maatwerk mogelijk. Op onze website leest u meer over het waarom onze kruisers echt onderscheidend zijn in hun segment.”

  Open cockpit kopen

  Wij hebben zowel tweedehands als nieuwe Pikmeerkruisers in de verkoop met open kuip. Momenteel hebben we deze prachtige Pikmeerkruiser 13.50 OK ‘Sempre Avanti” te koop staan. Deze komt uit het bouwjaar 1999 en de vraagprijs is 179.000,-

  Kijk snel naar de andere specificaties.

  Share
  This

  Stuur een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.