voorjaarstips

Voorjaarstips – Al vroeg in het seizoen varen met Pikmeerkruiser

  Vorig jaar begon het voorjaar vroeg, we hadden te maken met een zachte winter en de bomen en planten kwamen al tijdig in bloei. De kans op mooie dagen vroeg in het seizoen wordt de laatste jaren steeds groter. Kunt u net als ons niet wachten om het water op te gaan? Dan is het zeker de moeite waard om de onderstaande tips door te lezen. Een goede voorbereiding is het halve werk!

  Tip 1: Tijd voor een servicebeurt!

  Het vaarklaar maken van uw schip is een goed moment voor een servicebeurt. Dit kan in onze jachtwerf waar onze medewerkers kritisch kijken naar alle mogelijke plekken die nu al of binnenkort problemen kunnen gaan geven. Kleine oorzaken hebben op een boot soms grote gevolgen. Daarom helpen wij u graag zodat u compleet ontzorgd het water op kan gaan. Alle systemen worden zorgvuldig langsgelopen en weer helemaal in orde gemaakt. Denk hierbij aan accu’s, elektrische aansluitingen, de motor, leidingwerk, veiligheidsmiddelen, touwwerk en watersystemen.

  Tip 2: Schoon en fris het water op

  Is uw schip voor de winterstalling grondig schoongemaakt? Lucky you! Dan vergt de zomerschoonmaak veel minder inspanning. De eindschoonmaak afgelopen seizoen vergeten? Ai, het vuil dat een hele winter op de boot heeft gestaan is in het voorjaar namelijk veel moeilijker te verwijderen. Gelukkig kunt u dit klusje ook overlaten aan de medewerkers van Pikmeerkruiser, die ervoor zorgen dat uw schip binnen no time opgefrist is! Moet de boot geverfd worden? Let dan goed op de buitentemperatuur. Verven doet u het beste als het buiten tussen de 15 en 25 graden is. De luchtvochtigheid mag niet hoger dan 85% zijn. Veel booteigenaren vinden het een mooi gezicht om de waterlijn even bij te werken. Dit hoeft niet, maar staat wel erg netjes. Heeft u hulp nodig met schilderwerkzaamheden? Neem gerust contact met ons op!

  Tip 3 : Controleer uw bootverzekering

  Past uw huidige bootverzekering nog bij uw situatie en wensen? Dat is handig om na te kijken voor het seizoen begint, zodat u tijdens het varen niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ook als uw situatie niet veranderd is, is het goed om uw polisvoorwaarden voor het vaarseizoen begint nog even na te lopen.

  Wist u dat? Veel verzekeraars vragen om een waardeverklaring. U kunt bij ons als eigenaar van een Pikmeerkruiser terecht voor waarde verklaring.

  Meer tips? Hieronder vindt u nog een beknopte lijst van de meest belangrijke punten welke gecontroleerd dienen te worden bij het vaarklaar maken van de boot:

  • Oliepeil keerkoppeling/aandrijving controleren zonodig bijvullen
  • Wierfilter reinigen
  • Controleren of de motor voldoende koelwater heeft na de winter
  • Koelvloeistofpeil motor controleren zonodig bijvullen
  • Slangen rondom de motor controleren op eventuele lekkage en/of slijtage
  • Slangen van het drinkwatersysteem controleren op eventuele lekkage en/of slijtage
  • Afdichting van de schroefas controleren
  • Oliepeil van de hydraulische olie controleren zonodig bijvullen
  • Accu’s en kabels controleren
  • Gasinstallatie controleren (gasslangen vervangen die ouder dan 3jr zijn)
  • Lijnen en fenders controleren
  • Navigatieverlichting controleren

   

  Share
  This

  Stuur een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.