Verslag 60 jaar Pikmeerkruiser: een icoon viert zijn Jubileum

  Jachtwerf de Groot, de toonaangevende Nederlands motorjachtbouwer van de karakteristieke Pikmeerkruiser, viert dit jaar zijn 60-jarig jubileum. Drie generaties van de familie De Groot hebben met passie en vakmanschap bijgedragen aan de groei en evolutie van het merk.

  Wij zijn er trots op dat onze werf onderhuids enorme innovaties hebben doorgevoerd maar dat we de iconische verschijning van de Pikmeerkruiser hebben weten te behouden.” – Hilde en Hendrik de Groot, eigenaren Jachtwerf de Groot

  Jubileumfeest

  Sinds de oprichting in 1963 door Henk de Groot heeft het merk zich gevestigd als een van de meest gerespecteerde namen in de watersportindustrie. In de loop van de jaren zijn er in totaal 600 Pikmeerkruisers gebouwd. De jachten worden gebouwd in lengtes van 38 tot 50 voet, met verschillende ontwerpen zoals een open kuip, achterkajuit of flybridge. Het 60-jarig jubileum werd groots gevierd waarbij ruim 350 gasten de moeite namen voor een bezoek en rondleiding op de werf waar hen de meest actuele ontwikkelingen werden getoond.

  Herkenbaarheid en innovatie gaan hand in hand

  Pikmeerkruisers combineren een tijdloos en herkenbaar design met robuuste bouwkwaliteit. Ze zijn vervaardigd met materialen van topkwaliteit, wat bijdraagt aan de iconische aanwezigheid op het water. De constante innovaties die het merk door de jaren heen heeft doorgevoerd dragen bij aan een hogere beleving van luxe en comfort. De ruimtes zijn doordacht ingedeeld, waarbij functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan. Er is een duidelijke focus op gebruiksgemak, en de afwerking is van hoge kwaliteit, wat een gevoel van verfijning en aandacht voor detail weerspiegelt.

  Maatwerk vakwerk uit Grou

  De luxe motorjachten van Pikmeerkruiser, die minimaal acht maanden nodig hebben om te bouwen, worden grotendeels met de hand gemaakt op de werf in Grou. Elk schip is uniek, aangezien klanten de mogelijkheid hebben om hun Pikmeerkruiser volledig naar wens samen te stellen. Het gehele productieproces vindt plaats in verschillende afdelingen van het bedrijf, van de bouw van de romp tot het geheel afgebouwde jacht. Een team van dertien specialisten zorgt voor alle relevante staal-, hout- en schilderwerkzaamheden en technische en elektrische installaties.

  Uitzonderlijke vaareigenschappen

  Onafhankelijke testen wijzen uit dat Pikmeerkruisers bekend staan om hun uitmuntende stabiliteit en veiligheid op het water. Ze bieden een soepele en betrouwbare vaarervaring, gekenmerkt door uitstekende manoeuvreerbaarheid en comfort bij verschillende snelheden. Deze boten zijn gemakkelijk te besturen in diverse omstandigheden, wat wijst op een doordacht en gebalanceerd ontwerp.

  Foto’s jubileum

  Share
  This

  2 Comments

  1. Wim van den Berg schreef:

   Wat leuk om deze foto’s te zien en het verslag. Was een perfect georganiseerde dag met schitterend weer en een werf om door een ringetje te halen zo netjes!

  2. Ton Scheeres schreef:

   Ook wij feliciteren directie en medewerkers/-sters met het 60-jarig jubileum van deze iconische werf.
   Wij bewonderen de Pikmeerkruisers om hun mooie lijnen en perfecte afwerking.
   Voor de toekomst wensen wij u nog vele succesvolle jaren en nog heel veel plezier met het fabriceren van deze fraaie schepen.

   Met vriendelijke groeten,

   Ineke en Ton Scheeres (Gebruikers van het Schiphuis)

  Stuur een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.