Pikmeerkruiserclub

Pikmeerkruiserclub vaartocht Elburg – Blokzijl

  Pikmeerkruiserclub vaartocht voorjaar Elburg – Blokzijl

  Ieder jaar organiseert de Pikmeerkruiserclub schitterende vaartochten. Als jij lid bent van deze club kun je meegenieten. Of lees de verhalen hier. Het betreft elk jaar een voorjaarstocht en een najaarstocht. Vandaag een tocht van een tijdje terug. Een prachtige voorjaarstocht, waarbij de middeleeuwse stad Elburg de start is. Lees hier verder over Pikmeerkruiserclub vaartocht voorjaar Elburg – Blokzijl.

  Pikmeerkruiserclub vaartocht voorjaar start Elburg – Blokzijl gestart

  Op zaterdag 26 mei lagen de acht deelnemende boten aan de kade van de oude haven van Elburg. De officiële start van de tocht was pas de volgende dag met het palaver om 16.30 uur, maar iedereen wilde een beetje tijd hebben om de sfeer van dit middeleeuwse stadje te kunnen genieten.

  Zondag 27 mei om 16.30 uur is de officiële start van de Pikmeerkruiserclub vaartocht (voorjaar) van Elburg naar Blokzijl. De tocht begint met borreluurtje en welkomstdiner in ’t Boothuis’ aan de havenkade. Alles was uitstekend verzorgd, inclusief het duidelijke en uitgebreide toertochtboekje van de toerorganisatoren Ad en Henk en hun getrouwe wederhelften en assistentes Marjolijn en Jean. Tegen 21.00 uur zocht iedereen voldaan hun boten op en als bekroning van de dag werd er op een fantastische zonsondergang getrakteerd!

  Pikmeerkruiserclub vaartocht voorjaar: Elburg naar Harderwijk

  Om 13.00 uur vertrok de groep uit Elburg. Na ongeveer twee uurtjes varen, over een rimpelloos Veluwemeer, kon men afmeren aan de nieuwe kade langs de eveneens vernieuwde strand-boulevard in Harderwijk. Men heeft hier in Harderwijk veel gedaan aan upgrading voor de watersport. Het betaalsysteem voor ligplaats, stroom en water (alles apart) via allerlei apps en telefoonnummers is niet voor iedereen klantvriendelijk, bijvoorbeeld senioren. Na het gezellige borreluurtje op de kade kon iedereen de avond zelf invullen. De dinsdag, 29 mei, was gereserveerd voor een fietstocht, een borrel op de “Dolfijn” en verder voor alles waar je maar zin in had.

  Pikmeerkruiserclub vaartocht voorjaar: Harderwijk naar Dronten

  Woensdag 30 mei was de langste vaartocht: Harderwijk – Dronten. De groep vertrok in vier groepen van twee met ca. 20 minuten tussentijd. Dit werd gedaan i.v.m. de sluis “De Blauwe Dromer”, omdat daar maar één  boot tegelijk geschut kon worden. Tot op een “dwarsligger” na verliep de reis gladjes via de Kampersluis. Het buitenbeentje had blijkbaar iets gemist en voer toch via de Larsersluis ( zelfbediening, e i t j e !!) , maar ook dat “verloren bootje” landde om 14.30 uur behouden in de haven van de WSVD in Dronten. Bijna iedereen ging “gebukt” onder de enorm warme “zomerse deken”,  maar om 17.30 uur was iedereen paraat voor de barbecue op een, met een tent overdekt, drijvend terras voor het clubhuis. Ook deze keer was de barbecue uitstekend  verzorgd en zo rijkelijk, dat de uiterst behulpzame en gastvrije havenmeester en zijn crew ook mee konden snoepen.

  Van Dronten naar Kampen

  Donderdag 31 mei vaart de groep om 09.30 uur groepsgewijs verder. Deze keer i.v.m. de Ketelsluis, die met haar snel instromend water (wij moesten omhoog), vijf meter verval en beetje ongunstig gepositioneerde glijtouwen een beetje lastig was. Alles ging goed! Om 13.15 uur lagen alle boten veilig in de passantenhaven “De Kogge” in Kampen,wachtend op het voorspelde zware weer. Het was erg drukkend, maar de voorspelde bui bleef voorlopig uit. Tijd voor Kampen of andersoortig vertier.

  Van Kampen naar zwartsluis

  Voor vrijdag 1 juni was het reisdoel Zwartsluis. Wederom in groepen van twee gestart, deze keer i.v.m. de afmeting van de Ganzendiepsluis. Het was een vlekkeloze vaart en om 12.30 uur is iedereen afgemeerd aan de passantenkade. Omstreeks 17.30 uur, toen wij gezellig aan boord van de “Never say never” zaten, kwam de bui! Het werd rennen voor diegenen die de boot met open luiken en kuiptent hadden achter gelaten  — en dweilen!

  Pikmeerkruiserclub vaartocht voorjaar Elburg – Blokzijl is behaald

  Zaterdag 2 juni, alweer de laatste dag van de Pikmeerkruiserclub vaartocht voorjaar Elburg – Blokzijl. De kortste en sluisloze route naar Blokzijl werd gekozen, via Kadoelen en Vollenhove. Tien uur vertrokken, twaalf uur in Blokzijl. De rest van de dag bleef het druilerig. Afgezien van een wandelingetje brachten de meesten de tijd tot aan het diner aan boord door, tot dat het tijd werd voor het afscheidsdiner in het  historische Prins Mauritshuis aan de kade. Er werd een uitmuntend diner geserveerd. De dank aan de organisatoren was weer groot.

  Wil jij deze avonturen ook beleven met een Pikmeerkruiser ? Neem contact op!

  Share
  This

  Stuur een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.