Boottocht Friesland Najaar

Boottocht Friesland najaar 2018

De Pikmeerkruiserclub is een hechte club met elk jaar een nieuwe agenda en een boekje dat uitkomt. Binnen deze club kun je mee op tocht: een voorjaarstocht en een najaarstocht.  Dit wordt vrijwillig gedaan door leden van de club. Je hebt er heel veel aan, wanneer je er graag op uit gaat met je Pikmeerkruiser. De club heeft bijvoorbeeld een prachtige boottocht gemaakt in Friesland in het najaar van 2018.  Gelukkig krijgen wij van deze fantastische club elk jaar beelden en verhalen. Deze verhalen delen we graag met jullie. Waan je in de wereld van de Pikmeerkruiser genieters!

Boottocht Friesland (najaar 2018): start in Kollum

Op maandagochtend om 10:00 uur wordt de boottocht in Friesland (najaar 2018) voortgezet van Kollum richting Dokkum. Er wordt afgemeerd in het centrum en genoten van een vrije middag in het prachtige Dokkum. Later op de dag wordt er een hapje en een drankje genuttigd met de hele groep, om vervolgens te genieten van de avond in Dokkum. Dokkum is een stad in de Nederlandse provincie Friesland en ligt ten zuiden van de Waddenzee en ten westen van het Lauwersmeer tussen Damwoude en Aalsum. Op de grens tussen de Kleistreek en de Friese Wouden. Dokkum is een kleine stad met een grote geschiedenis.


Boottocht Friesland (najaar 2018): tussenstop Leeuwarden

Op dinsdagochtend ging de club om 09:00 uur van start richting de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden. Weer een prachtige stad om te ontdekken. Om 12:30 kon men afmeren. In de middag verzamelde iedereen zicht voor een lezing/excursie/DNA van Leeuwarden, met vooraf een heerlijk kopje koffie en oranjekoek (want we zijn in Friesland). Dit werd genuttigd in het restaurant ‘Us Mem’. Een bijzonder restaurant met een bijzonder verhaal. Ook dat maak je mee bij de Pikmeerkruiserclub. De avond kon men zelf invullen. In Leeuwarden is zoveel te zien, het is de start- en finishplaats van de Elfstedentocht en niet voor niks al sinds 1500 de hoofdstad van Fryslân. Een stad met een lange en rijke geschiedenis die op veel plaatsen nog duidelijk zichtbaar en voelbaar is.

 

De tocht eindigt in het mooie Harlingen

Op woensdag wordt de tocht voortgezet richting Harlingen. Weer zo’n prachtige stad om te ontdekken per boot. Dit is Friesland’s enige zeehavenstad. De historie raakt je overal in Harlingen. De ligging aan de Waddenzee bepaalt het stoere, eigenzinnige karakter.  Dankzij het nautische verleden zie je een rijke erfenis van grachtenpanden, pakhuizen en grachten.

Op de afgesproken plaats om af te meren was geen plaats meer voor de Pikmeerkruisers, dus een andere oplossing werd gezocht. Zo werd de club met open armen verwelkomd door de havenmeester van de HWSV Harlingen en mochten ze aan de kant van het park liggen. Het plan was om vanaf Harlingen met de boot naar Terschelling af te reizen voor een fietstocht die middag. Dit kon helaas niet doorgaan vanwege regen. Die avond vond er in Harlingen nog een heerlijk diner plaats, om vervolgens huiswaarts te keren.

 

Boottocht door Friesland in het najaar 2018 was de moeite waard

Kortom, een najaarstocht door Friesland is de moeite waard. En hoe heerlijk is het als deze al voor je bepaald is door een club, met allemaal dezelfde liefde voor varen en dezelfde boot.

Zie jij het wel zitten om je bij deze club aan te melden? Mail ons dan! Of blijf de varen volgen op onze website.