Over ons

Dezelfde ingrediënten, een hogere dosering

Ruim 50 jaar geleden begon de Groot senior midden in Grou met het bouwen van stalen kruisers, die de naam van het aangrenzende Pikmeer meekregen. “Het begon allemaal toen ik in de achtertuin een stalen casco voor mijzelf bouwde. Hij was nog niet eens klaar toen er al een voorbijganger was die hem graag wilde kopen,” aldus Henk de Groot. Henk verkocht de boot, maar ook de volgende jacht die hij voor zichzelf wilde bouwen verkocht hij aan een enthousiaste voorbijganger. En zo begon het. Mensen uit de omgeving zagen Henk met de prachtige jacht over het water glijden, en zo ontstond er veel vraag naar dit model. Begin jaren ‘60 opende hij dan ook Jachtwerf de Groot in Grou. In het hart van het Friese merengebied kwamen vele vaarliefhebbers langs bij de werf, waar de eerste Pikmeerkruisers werden gebouwd. Deze hadden een lengte van zeven tot acht meter, dit vanwege de fysieke grootte van de werf. Opa de Groot en zijn medewerkers werkten hier met hart voor de zaak, ambachtsschap, precisie en expertise aan de eerste Pikmeerkruisers.

20 jaar later..

Zo’n 20 jaar later verhuist de werf naar een nieuwe locatie, waar langere schepen gebouwd kunnen worden. Inmiddels is de Pikmeerkruiser een begrip op het water en een bekende naam in heel Europa. En het concept? Dat is nog steeds onveranderd. Jachtwerf de Groot is nog steeds een familiebedrijf, waar ook de derde generatie oor heeft voor wensen en oog voor perfectie. Vakmanschap, ambachtelijke precisie, de beste materialen en altijd weer opzoek naar verbetering: het is er met de paplepel ingegoten.

Tweede generatie aan het roer

In 1983 komt de tweede generatie aan het roer te staan. De vader van Hendrik, Bouwe maakte Jachtwerf de Groot tot wat het nu is. In 2003 is de gehele werf zelfs vanaf de grond opnieuw gebouwd en volledig gerenoveerd. Nu staan er moderne productiehallen aan het Pikmeer in Grou, waar luxe jachten tot ruim 15 meter gebouwd worden. Van de Pikmeerkruiser zijn drie verschillende uitvoeringen: De open kuip, de Pikmeerkruiser met achterkajuit en het Flybridge model. De series worden in verschillende lengtes en uitvoeringen gebouwd.

historie

Wie zijn wij?

Niet alleen de Pikmeerkruiser heeft een herkenbaar karakter. Ook de medewerkers zijn stuk voor stuk uniek, en leveren allemaal hun eigen steentje bij aan de perfecte Pikmeerkruiser. Ambacht, een tevreden klant en steeds weer opzoek naar méér comfort en luxe is wat de medewerkers drijft. Ze vertrouwen blind op elkaar, en zijn een op elkaar ingespeeld team. Samen leveren ze uniek maatwerk. Geen wens is te gek.

De Pikmeerkruiser: voor echte wereldreizigers

“Wij leveren aan liefhebbers uit heel Europa. Op dit moment wordt er hier op de jachtwerf gewerkt aan vier boten.” Vol trots loopt Hendrik door de werf en wijst de vier boten aan die naast elkaar in de steigers staan: “Deze is voor klanten uit Engeland, de boot ernaast voor Nederlanders, dan hebben we hier nog een Duitse klant en voilá: hier ligt Frankrijk.” De Pikmeerkruiser komt overal, de klanten komen overal vandaan, elke Pikmeerkruiser wordt weer gemaakt met andere specifieke wensen en dat maakt het proces zo bijzonder. Kom dan ook gerust eens langs voor een bakje koffie en een rondleiding door onze Jachtwerf.

 Naamloos-4

Streven naar perfectie

“Dat we inmiddels al 550 boten vanaf de tekentafel hebben mogen maken, zegt wel genoeg over het feit dat we ons continu ontwikkelen,” zegt Hendrik de Groot. “Bij elke Pikmeerkruiser streven we dan ook naar meer, naar net dat ene kleine extra detail. Of het nu gaat om nog meer ruimtebenutting, ruimtebesparing of nog meer comfort. Stapje voor stapje streven we naar perfectie en dat doen we al sinds 1963. En dat bedoelen we te zeggen wanneer we het hebben over dat de Pikmeerkruiser bijna tegen het perfecte aan zit.” Bouwe de Groot, tweede generatie en huidige eigenaar van Pikmeerkruiser vult uit bescheidenheid aan: “Perfect zullen we nooit zeggen, want wij zijn van mening dat het altijd nóg mooier, beter of praktischer kan. Dat zeiden we bij de 10de Pikmeerkruiser, maar ook bij de 550e .” De ambitie om altijd weer met nieuwe ideeën en nieuwe toevoegingen te komen en alle klantenwensen te vervullen kenmerkt de familie de Groot én de Pikmeerkruiser. “De droom van de klant wordt onze droom, en we zullen dan ook altijd tot het uiterste gaan om deze droom uit te laten komen,” aldus Hendrik de Groot.

Alles onder één dak

Wat de jachtbouwer in Grou bijzonder maakt is dat alles onder één dak gefabriceerd wordt. Het gezegde: “vakmanschap is meesterschap” is zeker van toepassing op Pikmeerkruiser. Het begint met een paar uitgesneden platen staal die uiteindelijk uitgroeien tot een luxe jacht. Omdat alles in onze eigen werf gefabriceerd wordt zijn de lijnen kort en zijn we uiterst flexibel. Alle wensen van de klant kunnen verwerkt worden, of u nu liefhebber bent van een modern of klassiek interieur en alles daar tussenin.

Altijd herkenbaar

Wat voor uitvoering, model of specifieke wensen er ook aan te pas komen: de Pikmeerkruiser is altijd herkenbaar. Bij ons kunt u dan ook altijd vertrouwen op een perfect op maat gemaakte motorjacht. Wij gaan voor optimale dienstverlening. We hebben een overzichtelijk assortiment bestaande uit drie overkoepelende modellen: de Open Kuip, Achterkajuit en de Flybridge. Deze modellen zijn natuurlijk continu in ontwikkeling. Er wordt altijd gekeken hoe ze nóg comfortabeler en luxer kunnen worden gemaakt. Waarom 200 verschillende motorjachten verkopen als er maar een paar de beste kunnen zijn? Wij gaan alleen voor het beste, en hebben daarom een weloverwogen assortiment.

Daag ons uit

Geen idee is te gek, geen vraag is te veel. Met al 550 Pikmeerkruisers op het water zien wij nog steeds elke nieuwe Pikmeerkruiser als een uitdaging. Kom eens langs op onze werf om te bekijken wat de mogelijkheden zijn, u te laten inspireren en daag ons uit. Wij zijn erg benieuwd naar uw ideeën voor uw perfecte droomjacht.

 

Bent u nieuwsgierig geworden?

afspraak-maken

Of bel: 0566-621719