Over ons

Over Pikmeerkruiser en Familie de Groot

De Pikmeerkruiser gaat ver terug. Inmiddels is de derde generatie aan het roer. Onder leiding van Hilde en Hendrik de Groot werkt ons gemotiveerde team aan uniek maatwerk. Ambacht, een tevreden klant en steeds weer opzoek naar méér comfort en luxe is wat dit team drijft.

Streven naar perfectie sinds 1963

Vanaf 1963 hebben we ruim 550 boten mogen maken. Van een tekening naar een paar uitgesneden platen staal, wat uiteindelijk uitgroeit tot een luxe jacht.  Stuk voor stuk maatwerk. Dat zegt genoeg over het feit dat we ons continu ontwikkelen. En onze insteek is: het kan altijd nóg mooier, beter of praktischer. Dat zeiden we bij de 10e Pikmeerkruiser, maar ook bij de 550e. Oftewel, bij elke Pikmeerkruiser streven we naar meer; naar net dat ene kleine extra detail. Of het nu gaat om nog meer ruimtebenutting, ruimtebesparing of nog meer comfort. Stapje voor stapje streven we naar perfectie en dat doen we al sinds 1963. We zeggen daarom ook wel: de Pikmeerkruiser zit tegen perfectie aan.

 

Kenmerk van familie de Groot én de Pikmeerkruiser

De Pikmeerkruiser is ontstaan vanuit een passie van Hendrik de Groot senior (eerste generatie). Hij begon in 1963 in Grou met het bouwen van stalen kruisers, die de naam van het aangrenzende meer meekregen: Pikmeer. In 1983 nam zijn zoon Bouwe de Groot (tweede generatie) de werf over. Inmiddels loopt de derde generatie vol trots over de werf die vol ligt met het weloverwogen assortiment ‘Open Kuip’, ‘Achterkajuit’ en de ‘Flybridge’. Want “waarom honderden verschillende modellen verkopen als er maar een paar de besten kunnen zijn?” .

De ambitie om altijd weer met nieuwe ideeën en nieuwe toevoegingen te komen en alle klantenwensen te vervullen, dát is wat de familie kenmerkt!  “De droom van de klant wordt onze droom en we zullen dan ook altijd tot het uiterste gaan om deze droom uit te laten komen,” aldus Hendrik de Groot.  Met deze instelling houden we onze reputatie hoog. De modellen uit de beginjaren zijn daarom nog steeds zeer gewild, waar we erg trots op zijn.

Team van Pikmeerkruiser

Wat Pikmeerkruiser als bedrijf bijzonder maakt is dat alles onder één dak gefabriceerd wordt. Hierdoor zijn de lijnen kort en zijn we uiterst flexibel. Het team, die bestaat uit +/- 14 man gespecialiseerd in timmerwerk, schilderwerk en techniek-installatie, vertrouwt blind op elkaar en is fantastisch op elkaar ingespeeld. Alle wensen van de klant kunnen verwerkt worden: of u nu liefhebber bent van een modern of klassiek interieur en alles daar tussenin.

Daag ons uit

Geen idee is te gek, geen vraag is te veel. Met al 550 Pikmeerkruisers op het water zien wij nog steeds elke nieuwe Pikmeerkruiser als een uitdaging. Kom eens langs op onze werf om te bekijken wat de mogelijkheden zijn, u te laten inspireren en daag ons uit. Wij zijn erg benieuwd naar uw ideeën voor uw perfecte droomjacht.

Bent u nieuwsgierig geworden?

afspraak-maken

Of bel: 0566-621719