60 jaar pikmeerkruiser

Top 4 meest gevraagde accessoires Pikmeerkruiser

MAAK VAN UW PIKMEERKRUISER EEN UNIEKE EN MODERNE BOOT

Elke Pikmeerkruiser is uniek op haar eigen manier. En in sommige aspecten zijn onze Pikmeerkruisers ook super modern. Vooral wanneer men kijkt naar de upgrades, betreffende accessoires van de kruisers. In dit artikel gaan we verder in op de meest gevraagde accessoires die, ook volgens ons, onmisbaar zijn! 

KAARTPLOTTER / MULTIFUNCTIONEEL SCHERM 

Hét GPS-systeem voor boten is de kaartplotter. Je weet altijd waar u zich bevindt op het water. Daarnaast kunt u heel eenvoudig een route uitstippelen, via de kaartplotter. Wanneer de kaartplotter voorzien is van een WiFi-verbinding, dan kunt u ook de kaarten op uw smartphone of iPad inladen. Verder is het ook mogelijk om zelf kaarten te downloaden thuis en deze over te zetten op de kaartplotter. Bij Pikmeerkruiser installeren we kaartplotters en multifunctionele schermen van Raymarine in de boot. 

KAARTPLOTTER RAYMARINE 

Profiteer van de verschillende functies van een kaartplotter van Raymarine. Niet alleen zit er een uitstekende GPS aan boord, er is ook een mogelijkheid om een sonar te installeren. U weet precies hoe diep het water is en bovendien, hoe de samenstelling van de grond is. Daarnaast is een sonar uiterst geschikt voor de visliefhebber. De kaartplotter van Raymarine is eenvoudig te bedienen dankzij een scherp en duidelijk display, dat ook in het daglicht goed af te lezen is. 

HET INBOUW VAN EEN SMART-TV EN DIGITENNE / SCHOTEL 

Met een SMART-TV op de boot geniet u van de mogelijkheden thuis, maar dan op het water. Bij Pikmeerkruiser is het mogelijk om een SMART-TV te laten installeren. Verder kunnen we deze uitrusten met een Digitenne internetdongel, waarmee u alle Nederlandse zenders kunt ontvangen, mocht u besluiten alleen in Nederland te varen. 

Voor internationale reizen, raden we een schotel aan. Het voordeel van een schotel is dat u overal bereik heeft, waardoor u uw favoriete shows of zenders niet hoeft te missen tijdens de reis. 

AUTOMATIC IDENTIFICATION SYSTEM 

Een Automatic Identification System (afgekort AIS) is een systeem dat door middel van transponder-technologie de veiligheid van de scheepvaart op zeeën en het binnenwater verhoogt. Super handig dus, om dit te laten inbouwen in de Pikmeerkruiser. 

Een AIS is bedoeld om overzicht en informatie te bieden, door deze schepen met elkaar als het ware te laten communiceren. Ook kan er met instanties aan de wal geïnteracteerd worden. Een AIS-zender op een schip zendt, met regelmatige tussenpozen, de positie, de koers, de snelheid en de MMSI (het unieke maritieme identificatienummer) uit. Een ontvanger decodeert deze signalen en presenteert ze normaal gesproken op een beeld- of radarscherm. Het bereik is zo’n dertig tot veertig kilometer. In 2003 werd het systeem ingevoerd voor de scheepvaart. 

Hierdoor weet u precies waar andere schepen zich nabij bevinden. Doordat u de naam ziet of de MMSI, kunt u een directe oproep doen aan het schip. Communicatie met andere schepen wordt hierdoor veel makkelijker. 

De AIS700 van Raymarine is een zendontvanger met automatisch identificatiesysteem (AIS) van klasse B en ontworpen voor gebruik met multifunctionele navigatiedisplaysystemen van Raymarine. 

AUTOPILOT 

Een stuurautomaat is ideaal om een vaste koers aan te houden, wanneer de weersomstandigheden licht tot middelzwaar zijn. Het grote voordeel van dit soort apparaten is dat ze niet moe worden, hun concentratie verliezen en niet hun aandacht verliezen tijdens het varen. Door gebruik te maken van een stuurautomaat kunt u onder het varen door, het roer verlaten. Een ander voordeel is dat u meer brandstof bespaart tijdens het varen, vanwege het feit dat de koers vaster wordt gevaren, in het geval van een motorboot. 

Typische stuurautomaatsystemen bestaan uit drie hoofdonderdelen: een koerscomputer/-processor, een aandrijfmechanisme en een bedieningseenheid. Het aandrijfmechanisme zorgt ervoor dat het roer de koers blijft aanhouden. 

De bediening van de autopilot is erg simpel. U plant uw koers uit en vaart voor een aantal seconden de koers. Vervolgens drukt u op AUTO en de autopilot neemt de koers over. Hartstikke makkelijk toch? 

Wat de stuurautomaten van Raymarine uniek maakt is de geavanceerde techniek waar Raymarine gebruik van maakt. Dit is samen met het moederbedrijf FLIR ontwikkeld. Zij zijn specialist op het gebied van geavanceerde elektronische apparatuur. 

INFORMATIE AANVRAGEN

Wij sturen u graag meer informatie toe. Vul hieronder uw naam en e-mail in zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Nieuwe boten

"*" geeft vereiste velden aan

Welke informatie wilt u ontvangen?
Terugbelverzoek
X

PRE-OWNED

Wij sturen u graag meer informatie toe. Vul hieronder uw naam en e-mail in zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Pre-owned

"*" geeft vereiste velden aan

Terugbelverzoek
X

SERVICE

Wij sturen u graag meer informatie toe. Vul hieronder uw naam en e-mail in zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Service

"*" geeft vereiste velden aan

Terugbelverzoek
X

SOLLICITEREN

Solliciteren

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    X

    MELD U AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

    X