OPTIMAAL GENIETEN VAN HET VAARSEIZOEN MET DEZE TIPS!

Nu het seizoen van start gaat wilt u natuurlijk optimaal kunnen genieten van uw schip en voorkomen dat u om de haverklap terug naar de haven moet varen voor klein onderhoud. Staat uw schip momenteel op de wal of in de loods? Dan is dit het uitgelezen moment om onze vaarseizoen tips aan te pakken en toe te passen!

Reinigen en wassen – een belangrijk onderdeel om uw boot in optimale conditie te houden.

Voordat u de haven verlaat is het verstandig om een reinigingsbeurt in te plannen. Beschadigingen en plekjes die bijgewerkt moeten worden kunt u nu beter ontdekken. Het herstellen van kleine beschadigingen en het bijwerken van de waterlijn is prima te doen in de loods of op de wal. Zeker nu de temperaturen omhoogschieten.

Verven doet u het beste als het buiten tussen de 15 en 25 graden is. Let er op dat de luchtvochtigheid niet hoger is dan 85%. Uiteraard staan onze specialisten voor u klaar in de jachtwerf om u een handje te helpen.

Voorkom snelle vuilaanhechting met een waxlaag

Water, zure regen, UV-licht en andere invloeden zorgen ervoor dat de glans van uw schip na een vaarseizoen afneemt. Het lak wordt dof. Deze lichte verwering is duidelijk voelbaar ook wanneer je met je hand over het oppervlak gaat.

Door de afname van de glans (verwering) is de boot ook kwetsbaarder voor aanhechting van vuil en de werking van water (vorst). Het is daarom aan te raden om uw schip regelmatig te voorzien van een waxlaag.

Uw laklaag langdurig beschermen

Vuilaanhechting is funest voor uw lak en kan, wanneer u lang blijft doorvaren schade aan de laklaag brengen. In onze jachtwerf kunt u uw schip laten polijsten zodat de originele glans van de lak of gelcoat weer terug is. Polijsten kunt u het beste over laten aan een specialist aangezien polijsten gedaan wordt in gradaties, afhankelijk van de staat en type van het oppervlak. Een precieze klus dus.

Tot slot wordt er een waxlaag aangebracht wat er voor zorgt dat uw schip een prachtige glans krijgt. U zult ook zien dat ook de kleur van uw schip dieper wordt.  Afhankelijk van het soort wax dat gebruikt wordt kunt u een heel vaarseizoen profiteren van de voordelen van deze glanslaag. Langdurige bescherming dus. Vuil hecht zich nagenoeg niet wat het schoonmaken van uw schip tot een fluitje van een cent maakt. Uiteraard kunt u het polijsten en het aanbrengen van een waxlaag ook uit laten voeren door de vakmannen van Pikmeerkruiser.

Op zoek naar meer vaarseizoen tips?

Hou onze Facebook pagina in de gaten! We plaatsen vaak nieuwe tips en nieuwtjes rondom Pikmeerkruiser. Wat ook handig is, is om u aan te melden voor onze nieuwsbrief! Maandelijks vertellen wij wat er speelt rondom Pikmeerkruiser en delen ook vaak occassions, tips of weetjes rondom varen en Pikmeerkruiser.

INFORMATIE AANVRAGEN

Wij sturen u graag meer informatie toe. Vul hieronder uw naam en e-mail in zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Nieuwe boten

"*" geeft vereiste velden aan

Welke informatie wilt u ontvangen?
Terugbelverzoek
X

PRE-OWNED

Wij sturen u graag meer informatie toe. Vul hieronder uw naam en e-mail in zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Pre-owned

"*" geeft vereiste velden aan

Terugbelverzoek
X

SERVICE

Wij sturen u graag meer informatie toe. Vul hieronder uw naam en e-mail in zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Service

"*" geeft vereiste velden aan

Terugbelverzoek
X

SOLLICITEREN

Solliciteren

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    X

    MELD U AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

    X