hekschroef

Het plaatsen van een hekschroef – Pikmeerkruiser Upgrade

  Tot de centimeter nauwkeurig manoeuvreren – boeg –en hekschroeven geven de schipper volledige controle over zijn schip en zorgen voor een vertrouwd gevoel. Bovendien biedt het moeiteloos aanmeren en afmeren de schipper extra comfort. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we steeds vaker de vraag krijgen om naast een boegschroef ook een hekschroef te plaatsen.

  Geniet van meer vrijheid

  Stelt u zich eens voor; uw vaste schippersmaatje heeft andere verplichtingen of u wilt gewoon eens heerlijk “solo” varen. Met een hekschroef vaart u met gemak solo uit. Hoe fijn is dat? De keuze voor een boegschroef en/of hekschroef is een bewuste keuze voor extra comfort onderweg, maar ook voor vrijheid en nóg meer plezier van uw schip.

  Extra stuwkracht en minder turbulentie in de waterstroom

  De schroef is van corrosievrij kunststof, geeft veel rendement en is geluidsarm. De schroeven die wij doorgaans inbouwen beschikken over 3 of 6 bladen. Een groot voordeel van een 6-blads schroef is dat deze turbulenties in de waterstroom beperkt en extra stuwkracht geeft. Mede door deze fantastische eigenschappen gaat de voorkeur doorgaans uit naar een 6-blads schroef.

  De werkwijze van het plaatsen van een hekschroef

  Het inbouwen van een hekschroef is eenvoudig te realiseren en geeft maar een beperkt ruimteverlies. Dit is dan ook één van de belangrijkste redenen waarom deze upgrade zo populair is onder booteigenaren. De onderstaande werkwijze kan uiteraard naar wens aangepast worden. Denk bijvoorbeeld aan een separate stroomvoorziening of wijze van aansluiting.

  Werkwijze:

  • Allereerst wordt een stalen pijp (straalbuis) gemonteerd in de kiel, die in het schip wordt gelast.
  • Vervolgens wordt de straalbuis op de juiste wijze behandeld
  • Het staartstuk wordt gemonteerd.
  • De elektromotor wordt in het schip gemonteerd
  • Het systeem wordt aangesloten op het bestaand boordnet en indien nodig wordt het stroomsysteem aangepast
  • Tot slot wordt het geheel aangesloten op het bedieningspaneel

  Vragen over het plaatsen van een hekschroef? Of wilt u met ons de mogelijkheden voor uw schip bespreken? Neem gerust contact met ons op via: +31(0)566 621719

  Share
  This

  Stuur een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.