3 tips voor een geweldige vaarvakantie in Nederland

  Bent u toe aan een vakantie? In Nederland kunt u een geweldige vaarvakantie beleven! Ontdek de geschiedenis van Nederland, bezoek de mooiste natuurgebieden, maak kennis met verschillende watersporten op de Friese meren en verken je vaarregio per fiets. Oftewel een combinatie van nieuwe gebieden ontdekken, actief bezig zijn en relaxen in de zon op het water; een geweldige vaarvakantie gegarandeerd. We geven hier onder 3 tips voor een vaarvakantie in Nederland.

  Vaarvakantie Nederland : Friesland

  Natuurlijk beginnen we bij deze noordelijke provincie van Nederland, waar Pikmeerkruiser ook gevestigd is (Grou). Friesland bestaat uit honderden meren en is vooral erg populair bij de watersportliefhebber. Door de omvang van de Friese Meren zou u er zo een hele vakantie kunnen rondvaren. U vindt hier rust en ruimte, maar ook veel vermaak in de dorpen en steden. Genoeg te doen dus. Tips voor vaarregio’s in Friesland zijn: het Slotermeer, Sneekermeer, Tjeukemeer, Nationaal Park de Alde Feanen en het Lauwersmeer. Wilt u liever kiezen voor een op maat gemaakte route door Friesland, waarbij u ook nog eens beter kennis maakt met de 11-steden? Dan kunt u gebruik maken van de 11stedenroute. Een prachtige route, vol highlights.  Lees ook dit artikel over varen in Friesland.

  Vaarvakantie Nederland : West-Nederland

  West-Nederland bestaat uit het waterrijke gebied tussen de Vecht en de Utrechtse heuvelrug. De Loosdrechtse Plassen zijn een groot watersport- en natuurgebied tussen Amsterdam en Utrecht en bestaan uit verschillende plassen die door dijken en eilanden van elkaar worden gescheiden. Deze plassen zijn erg geliefd bij watersporters en natuurliefhebbers. Verder betekent varen in West-Nederland mooie en gezellige jachthavens waar u tijdens uw tocht aan kunt meren. Wilt u tijdens uw vaarvakantie een bezoekje brengen aan Amsterdam? Dan kunt u aanleggen in Weesp en de trein nemen naar het centrum (10 min.) Ook kunt u Amsterdam invaren en aanleggen in de Sixhaven jachthaven (achter het Centraal Station). U kunt dan gratis met de veerboot naar het centrum. Iets ten noorden van Amsterdam ligt Laag Holland. Dit is een oer-Hollands stukje Nederland met veel water, molens, houten huisjes en groene weilanden. Prachtig om te zien. Het Groene Hart (een binnen de Nederlandse Randstad gelegen relatief dunbevolkt veenweidegebied)  kunt u verkennen als u vertrekt vanuit Alphen aan den Rijn.  De prachtige steden Den Haag, Leiden en Delft kunt u dan verkennen.

  Vaarvakantie Nederland : Zuid-Nederland

  Wilt u de prachtige rivieren van het zuiden van Nederland verkennen? Dan kunt u vertrekken vanuit Kerkdriel. U kunt dan richting Limburg varen en Maastricht verkennen. Varen in Limburg staat bekend om de bourgondische gezelligheid, het heuvelachtige landschap. Wat het varen betreft, biedt Limburg veel afwisseling. De combinatie van grote rivieren en diverse grote plassen maakt het varen zeer plezierig.

  Ook het Biesbosch (een van de grootste natuurparken van Nederland) is gemakkelijk te bereiken vanuit Kerkdriel. U kunt hier op zoek naar strandjes met mooie aanlegplaatsen of gewoon genieten van de rust en de natuur. Ook de vestingstad Heusden is een bezoek waard!  Vaart u langs de Nieuwkoopse Plassen dan hoort u ruisend riet, ziet u langs de oevers idyllische rietgedekte huizen en terrassen aan het water. U vaart door smalle slootjes en over grote plassen, langs rietkragen en langs weilanden.

  Heeft u nu nog meer zin om een vaarvakantie te plannen in Nederland? Bekijk onze occasions of neem contact op als u interesse heeft in het huren van een boot!

  Share
  This

  Stuur een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.